torstai 22. tammikuuta 2009

Sinne

Sitä joutuu varmaan kohta kirjoittamaan lisää, kun varastot ehtyvät. Tällä kertaa jonkinlaisena teemana etenevyys.

I


toisinaan vain pakotan itseni
antamaan ruuduille sielun,
pakenemaan formaatista,
katsomaan varjoani silmiin
selättääkseni hänet

sanoin kasvavani uuteen mittakaavaan,
muttei sää ollut tänäänkään suotuisa
kipupistekirjoittajat tiesivät sen
siispä
toinen toistaan
kirjavampia ovat algoritmit

puolivillainen ihminen
on helpommin aivopesty

II

kubistin elämä on kolmiodraamaa
taide resonoi elämäntilanteen
holtiton siipityöskentely
leivänmurtajan vieno hymy
2012
sivaltanut potretin keskeltä

kun mikään ei toimi
alkaa väistämättä rakentamaan uutta

2 kommenttia:

Heikki Ketoharju kirjoitti...

Katsoin koko natsikorttihaastattelun Elävästä areenasta ja tuli todella paha olo. Yhdentekeviä ihmisiä yhdentekevän kysymyksenasettelun äärellä.

En halua leimautua lasten vihaajaksi: minusta aihe oli tärkeä, mutta kysymyksenasettelu todella hedelmätön. Haastateltavatkin olivat joutavanpäiväisiä, eivätkä osanneet sanoa oikein mitään mielenkiintoista asian suhteen.

Tietenkin voi naureskella Mikkosen kommenteille, mutta onko Tontin suhtautuminen sen parempi? Hän selvästikin pitää itseään huomattavasti älykkäämpänä. Ehkäpä näin onkin, mutta se tuskin oikeuttaa tuollaiseen lievän ylimieliseen esiintymiseen.

Juontaja taas - noh, jo ensimmäisestä repliikistä paistaa nykyjournalismille tyypillinen asiantuntemus, josta esimerkkinä lienee myös haastateltavien valinnat.

Voi jestas.

Redelisko kirjoitti...

Tonttia nyt on hieman vaikeaa analysoida, kun mies ei puhunut tarpeeksi "sydämensä äänellä" saadakseen puheenvuoroa. Hänethän oli pyydetty sinne ihan pätevän artikkelinsa perusteella, kun taas Mikkosen kohdalla ainoa valintaperuste taisi olla hänen miehensä ja henkilökohtainen mielipiteensä.

Ehkä tuo silti tarvittiin herättämään yleistä keskustelua näistä hevonvitun "huono äiti" -väitteistä ja todennäköisesti se kirvoittaa myös ainakin pienimuotoisen femistisen vastaliikkeen.

Onhan se nyt suhteellisesti ottaen hyvä, että on asiakeskeisiäkin ohjelmia, mutta niiden sisällä varmaan tarvittaisiin tasonkohotusta.