maanantai 12. tammikuuta 2009

Hype: Cage










- Koki lapsuudessan perheväkivaltaa useiden sukulaisten taholta.
- Nuoruus huumekierteen sävyttämä ja traaginen.
- Räpännyt vuodesta 1991 lähtien.
- Levy-yhtiö: Definitive Jux
- Pitkää pohjatyötä, demoja ja undergroundjulkaisuja, kunnes debyyttilevy "Movies for the Blind" julkaistiin vuonna 2002. Toinen levy "Hell's Winter" vuonna 2005.
- Osana The Weathermen possea, johon kuuluvat myös Aesop Rock, Tame One, Yak Ballz, EL-P ja Breeze Brewin.

Pidän erityisesti Cagen ulosannista, joka on valtavirtaan puutuneen kuuntelijan korviin suhteellisen elävä ja ketterä. Miehen lyriikat ovat monipuolisia ja aavistuksen keskivertoa syvällisempiä, mutta ei kuitenkaan mitään Aesop Rockin kaltaista ylikryptista runovirtaa. Tuotantolinjakin miellyttää; varsinkin EL-P:n tekemät synkeän elektroniset taustat, jotka koostuvat monista pienehköistä elementeistä, mutta eivät kuitenkaan ole niin "tukossa" kuin monet muut samanhenkiset instrut.

Cage on ilmeisesti tehnyt urallaan vain yhden varsinaisen musiikkivideon. Biisinä on Shoot Frank, jossa vierailee Darry Palumbo. Huomionarvoista on kappaleen rakenteen onnistunut rikkominen, jossa laulu ei lopu kertosäkeeseen vaan jatkuu tyylitellen rakentaen kappaleen yleistunnelmaa. Se on myös enemmän itsenäinen ja huolella suunniteltu osuus, eikä vain kaavamaisesti määrättyyn kohtaan sijoitettu.



Definitive Jux
Cagen kotisivut
Cage @ Myspace
The Weathermen @ Myspace

Ei kommentteja: