perjantai 2. tammikuuta 2009

Gimme some blogs

Vallankumouksen hedelmiä

Oikeastaan ainoa blogi, josta todella janoan uusia merkintöjä ja luenkin ne aina epäröimättä niiden ilmestyttyä. Kirjoittaa mm. filosofiasta (Deleuze, Guattari, Nietzsche, Marx jne), sosiologiasta, opiskelusta, blandaten sekaan myös sopivan määrän valokuvia ja ajankohtaisia teemoja. Perehdytti minut Gilles Deleuzen ajatteluun, mikä taas mullisti elämääni ainakin muutaman asteen.

Ifotour

Blogi, jonka oikeaoppinen lukemistapa on suu auki. Kaikki se överihedonistinen kulutuskrääsä, miljoona-arkkitehtuuri, päräyttävät kissat, turhat (paikoitellen käytännöllisetkin) innovaatiot ja muut vastaavat löydöt, joita minun pitäisi vasemmistolaisen moraalin™ mukaan sydämeni pohjasta vastustaa. En voi sille mitään, että kiehtoo. Lisäksi on syytä ottaa huomioon, että tekijöinä ovat 18-vuotiaat opiskelijapojat, joten lukijoilta odotetaan myös pienoista ironiantajua. Miinuspuolena streamin puute.

Irish cure

Tämä on blogilöydöistäni tuorein. Valokuvia, runoja ja proosaa. Kaunista ja herkkää. En nyt osaa äkkiseltään analysoida kauhean syvällisesti.

Kirjoittajatreffit

Aidosti hyödyllinen ja innostava blogi mm. kirjoittamisesta, motivaatiosta ja lukemisesta. Lukijaystävällinen ja lämmin kirjoitustyyli takaavat mielenkiinnon, myös kommentteihin suhtaudutaan kunnioittavasti ja niiden kirjoittamiseen kannustetaan. Sivuhuomiona räppipäille mainittakoon, että kyseisessä kirjoittajatiimissä bloggaa Basso.fi sivuston moderaattori Taustavoima.

Jussi Saramo

Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Teräväkielinen ja luottamusta herättävän lämmin kirjoitustyyli yhdistettynä suhteellisen edistyksellisiin ja (subjektiivisesti katsottuna) loistaviin mielipiteisiin. Ei päivity mitenkään valtavan useasti johtuen miehen työkiireistä, mutta toisaalta se tuo siihen sellaista auktoriteettia, kun ei blogata aivan päivittäin.

Stay fresh

2 kommenttia:

irishcure kirjoitti...

oho kiitos linkkauksesta!

Satunnaisuus kirjoitti...

"Perehdytti minut Gilles Deleuzen ajatteluun, mikä taas mullisti elämääni ainakin muutaman asteen."

Hienoa jos joku on saanut kirjoituksista selvää. Tapani Kilpeläinen kirjoitti Michel Onfrayn Kapinallisen politiikan jälkisanoissa jotenkin niin, että Onfrayn ohella Deleuze on ainoa filosofi, jota todella kannattaa lukea, joka on todella elämänmyönteinen ja jonka avulla voi parantua masennuksesta. Pitäisi kerätä sikermä tekstejä tästä aiheesta: miten Deleuze on mullistanut eri ihmisten elämiä. Täytyy kirjoittaa tästä joku päivä.