maanantai 29. joulukuuta 2008

Hype: Syntax Projekti

Kenties undergroundein duo, jota koskaan tulen hypettämään, mutta ei voi mitään. Syntax Projekti koostuu siis kahdesta veljeksestä Tommi (musiikki) ja Miikka Niskasesta (mc).

Big up!

Tutustuin kaksikkoon puhtaana heräteostoksena tilatessani aikanaan the Funkiestista jotakin liian halpaa levyä (minimitilaus postikuluineen on muistaakseni 9 euroa). Tuolloin poistoon lähti kaksikon omakustanne "Suotuisampien aikakausien kuvitelmat". En nyt voi sanoa, että se olisi missään aktiivikuuntelussa tai edes kovinkaan satunnaisessa kuuntelussa ollut, mutta kyllä siitä potentiaalin havaitsi. Aika pitkälti keskittymistä vaativa julkaisu, jonka biisit on sellaisia lavean kuvailevalla otteella kirjoitettuja kokonaisuuksia ja mitään one-linereitä on turha odottaa.

Samalla linjalla jatketaan myös porukan tulevalla julkaisulla Vedenjakaja, josta on tällä hetkellä jaossa viisi näytebiisiä Syntax Projektin mikserisivuilla. Erona edelliseen julkaisuun on duon MC:n Miikkan huikea kehitys sekä lyyrisesti että ulosanniltaan. Sellainen melko Ceebrolistics-henkinen ulosanti sopii mitä parhaiten noihin kokeileviin ja monista eri musiikkigenreistä vaikutteita hakeviin taustoihin, joita kuuntelisi mielellään vaikka ihan pelkkinä instrumentaaleinakin. Jos vertailukohtaa haetaan, niin Pyhimyksen "Tulva"-levyllä on kohtalaisen samantyylisiä taustoja.

Syntax projekti
Suotuisampien aikakausien kuvitelmat funkkarissa

Ei kommentteja: