perjantai 12. maaliskuuta 2010

Voimakas liitto näyttää suuntaa

[Otteita fb-väittelystäni paikallisen kokoomusvaikuttajan kanssa.]

Jos työtä ei tee työntekijä, ei sitä tee silloin kukaan. Jonkun on oltava tienraivaaja ja ahtaajilla on tässä asiassa tarvittava voima käytössään. AKT vaatii muutosturvaa yli 12kk irtisanottuna olleille työntekijöille, kun työnantajapuoli - joka ei suinkaan ole kansallinen toimija, toisin kuin usein retoriikassa sotketaan - vaatii selkeitä heikennyksiä työehtosopimuksiin.

Lakko-oikeus on työntekijän perusoikeus ja siihen kajoaminen ei tarkoita mitään muuta kuin lyhyttä ja kivuliasta yleislakkoa.

Sataoperaattorit ry:n taustoista

Kuten sanottua ahtaajat toimivat tienraivaajina, eikä muutosturvaa vaadita erityisesti ahtaajille, vaan heidän työtaistelunsa helpottaa muiden alojen palkansaajajärjestöjen toimintaa. Muutosturvassa ei myöskään ole mitään absurdia, ellei asiaa tarkastella kokoomuslaisen rajoittuneesti työnantajan kauhuskenaarioita kuunnellen. Koko muutosturvaahan ei jouduta edes käyttämään, jos 12kk:n aikainen työllistämispolitiikka on onnistunutta ja yrittäjä toimii vastuullisesti. Tästä syystä työnantajien sovinnonhaluttomuus on kansantaloudellisesti aivan järjetöntä, kuten myös ammattitaidottoman rikkurityövoiman käyttö, jossa särkyy sitten pahimmillaan esim. omaa kalustoa. Enemmänkin taitaa painaa pelko omien pitkän tähtäimen suunnitelmien (tuotannon siirto) kallistumisesta.

Hyvinvointia on aina rakennettu vaatimuksilla, ei peruutusaskelilla tai toista osapuolta yksipuolisesti hyödyttävillä malleilla. Motivoituneesta työvoimasta hyötyy myös työnantaja. Kuten Hirvonen mielipidekirjoituksessaan mainitsikin, hyvin palkatut työntekijät ovat tunnollisempia veronmaksajia kuin liikkeiltään ailahtelevaiset ostopelurit.

En näe mitään syytä kääntää keskustelua ahtaajien palkkaan, koska vaatimukset koskevat ensisijaisesti muita työehtoja. Toki AKT:llä on vielä paljon työnsarkaa mediapelin kanssa, koska suuri yleiö pitää ilmeisesti lakkoa ensisijaisesti (ahneena) palkkataisteluna.

Uudet barbaarit
Vasemmistonuoret
Kansan uutiset

Ei kommentteja: