keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Syyskirjoitukset ohi/kouluammuskeluista

Kohtalaisen huojentunu olo, kun kirjotukset on syksyn osalta ohi (kirjoitin siis historian). Kysymyssarja oli mun mieleen, joskin mun kaverit kyllä kiros sen tossa, ku juteltiin kokeen jälkeen. Semmonen korkea M tai hätänen E:hän sieltä varmaan olis tulossa, koska ne kaikki vastaukset mahto olla semmosia 4-5 pisteen arvosia ja jokerit ehkä 6-7 pisteen arvosia (tai sit mie yliarvoin tässä itteeni ihan täysillä ja saan jonku C:n, haha).

Vastasin kysymyksiin:
- Kolonialismin edellytyksistä
- Liberalismin vaikutuksista
- 1960-luvusta suurten muutosten aikana Suomessa
- Islamista poliittisena voimana
- 1929 - 1945 Suomen poliittinen kehitys äänestyskäyttäytymisen valossa (jokeri suomenhissa)
- Kiinan, Intian ja Venäjän suurvalta-aseman edellytyksistä ja Yhdysvaltojen suhteesta heidän lähentymiseensä (jokeri maailmanhissa)

Vastaamatta jäi mm. veretseisauttava kysymys antiikin orjuuden ja keskiajan maaorjuuden eroista (tarjoon bissen sille, joka kirjotti tosta kuusi pistettä :D ).

...

Osanottoni myös eilisen kouluammuskelun uhreille. Olin aika lamaantunut, kun kuulin, että tämmöstä oli päässyt tapahtumaan toistamiseen. Nyt täytyisi mun mielestä kiinnittää huomiota erityisesti mielenterveyspalvelujen saatavuuteen, aselakeihin, poliisin toiminnan järkeistämiseen ("you will die next"-repla ampumavideolla on normaalia käytöstä?) ja pidemmällä aikavälillä myös yhteisöllisyyden kehittämiseen ja kansalaisten välisen luottamuksen rakentamiseen.

Ei kommentteja: